Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
24 Ianuarie - Mica Unire - Primul pas spre Romania!

In 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire - Unirea Principatelor Romane sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea infaptuirii statului national unitar roman.
           La Centrul ,,Christian” am sarbatorit acest eveniment prin prezentari bibliografice a acelor evenimente in scopul de a le readuce aminte persoanelor prezente cat sacrificiu a facut poporul roman pentru a fi astazi un stat unit.
          Am purtat discutii libere despre acea perioada cu informatii de baza si pareri, iar la sfarsit am format Hora Unirii impreuna cu beneficiarii care de fiecare data  sunt bucurosi sa participe la activitatile organizate. 
           Ca un bun exemplu, istoria ne arata ca spiritul de unitate trebuie sa existe printre noi persoanele cu dizabilitati si apropierea fata de semenii nostri, doar asa vom reusi sa infaptuim lucruri impreuna.
           Totodata, prin aceasta activitate reusim sa trezim in noi sentimentul de participare la viata colectiva si interactiune sociala, de altfel  este important sa purtam in noi sentimentul de patriotism si recunostinta fata de stramosii nostri care au luptat petru aceasta tara.



167 de ani de la nasterea marelui poet roman Mihai Eminescu        
16.01.2017

         Centrul  Christian in colaborare cu ?coala Gimnaziala ,,Pompiliu Marcea” din Municipiul Tg-Jiu, a celebrat 167 de ani de la nasterea marelui poet roman Mihai Eminescu.
          Elevii scolii gimnaziale au pregatit pentru beneficiarii prezenti la activitate o scurta prezentare bibliografica a operelor literare ale poetului, dar si un program in care au recitat cele mai cunoscute opere ale lui Mihai Eminescu.
         Beneficiarii sunt bucurosi ori de cate ori primim vizita elevilor de la scolile din comunitate cu care desfasuram parteneriate, bucurandu-se astfel de momentele artistice pe care le pregatesc.
         Scopul activitatii noastre a fost acela de face cunoscute pentru beneficiarii nostrii una din marile valori literare ale acestei tari, de asemenea, am dorit sa aducem un plus de sesibilitate si emotie prin intermediul poeziei si totodata sa scoatem in evidenta viata tumultoasa a poetului si lupta acestuia pentru idealurile sale in ciuda conditiilor vitrege de trai si a existentei precare.
         Am considerat ca poate fi un exemplu de urmat pentru beneficiarii nostri care au mereu nevoie de exemple pozitive, de la oameni care nu tin cont de obostacolele intalnite in drumul lor si privesc intotdeauna catre idealuri.
         De aceea viata lui Mihai Eminescu poate fi privita ca pe un indemn la visare si o incurajare in lupta cu destinul nostru.
         Elevii au venit pregatiti si cu o mica sceneta din poezia Scrisoarea a III -a spre bucuria celor prezenti acestia si-au luat rolul in serios fiind foarte incantati de responsabilitatea oferta de catre invatatorii lor.


Informare si consiliere sociala
ianuarie 2017

Centrul Christian a informat beneficiarii in luna ianuarie cu privire la incadrarea pe piata muncii.
        Persoanele cu handicap pot fi incadrate in munca conform pregatirii lor profesionale si capacitatii de munca, atestate prin certificatul de incadrare in grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judetean sau al sectoarelor municipiului Bucuresti.
         Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.
       Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeaza persoane cu handicap, pot opta pentru indeplinirea uneia dintre urmatoarele obligatii:
a) sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap;
b) sa achizitioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate in unitatile protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat.
       Fac exceptie institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.
       Fac exceptie unitatile protejate infiintate in cadrul organizatiilor persoanelor cu handicap care pot desfasura si activitati de vanzari/intermedieri, cu conditia ca minimum 75% din profitul obtinut sa fie destinat programelor de integrare socioprofesionala pentru persoanele cu handicap din organizatiile respective.
        Aceste unitati au obligatia prezentarii unui raport financiar la fiecare inceput de an, din care sa rezulte cum au fost utilizate fondurile obtinute prin activitatea comerciala.


        In acesta luna au participat la activitatea privind informarea si consilierea sociala un numar de 940 persoane/interventii

Ziua Internationala a Bolilor Rare - 2017

Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia prin Centrul de zi ,,Christian” pentru persoane cu dizabilitati isi propune ca in cadrul programului pentru Ziua Internationala a Bolilor Rare 2017, sa desfasoare o sesiune de comunicare prin intermediul careia beneficiarii implicati in aceasta activitate, vorbesc despre modul in care au incercat si au reusit sa dezvolte abilitati care au compensat inabilitatile produse de handicap.
Talente, aptitudini, abilitati pe care le-au descoperit in urma acestei dizabilitati.
Mesaje de incurajare si suport vor fi scrise pe felicitari realizate la cercul de creatie desfasurat in cadrul serviciului de terapie ocupationala si daruite membrilor cu dizabilitati prezenti la activitate.
Folosind culoarea, vom picta un banner impreuna cu beneficiarii centrului ce infatiseaza solidaritatea noastra vis a vis de importanta evolutiei cercetarii in gasirea unui raspuns privind bolile rare.
Evenimente ianuarie 2017
BORCANE PICTATE
DESENE
MIHAI EMINESCU