Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente iunie 2013
Împreună în Europa! O lume fără bariere!
Data : 29.05. 2013.

Asociația Persoanelor cu Handicap din Oltenia, Centrul de Zi „Christian” , Asociația Regională pentru Dezvoltare Rurală,a organizat evenimentul cu numele: „Împreună în Europa! O lume fără bariere!” .
Evenimentul a avut loc Luni, 29 aprilie 2013, orele 15:00 -17:30, Tîrgu - Jiu, centrul orașului  (Amfiteatrul cu șcenă, Strada pietonală Victoriei).
Scopul acțiunii noastre a fost acela de a atrage atenția comunitații în care trăim asupra faptului că aceste persoane au aceleași drepturi ca toți ceilalți cetățeni europeni, sunt talentați și pot crea bună dispoziție.
           Acest eveniment a marcat atât „Ziua  Europeană de Luptă a Împotriva Discriminării           Persoanelor cu  Dizabilități” (5 Mai) cât și „Ziua Europei” (9 Mai ), în dorința promovării unei atitudini comprehensive asupra problemelor legate de handicap, precum și mobilizarea comunității în vederea susținerii demnității, drepturilor și bunăstarii persoanelor cu handicap. Am urmărit, astfel, să creștem gradul de conștientizare a beneficiilor care ar putea fi obținute prin integrarea persoanelor cu handicap în diferite sfere ale vieții ( sociale, economice, culturale etc.) prin modelul de solidaritate, dialog și colaborare pentru binele comun, pentru cetățenii care au investit în proiectul unei Europe unite și fără bariere.

           În cadrul spectacolului am avut un program artistic variat care a cuprins muzică și dansuri populare,muzică dance, susținut de Palatul Copiilor Tîrgu-Jiu aceștia fiind foarte deschiși  invitației noastra oferindu-ne tot sprijinul. Totodată pentru a arăta talentul și dorința de afirmare a persoanelor cu dizabilități beneficiarii Centrului de Zi „Christian” la rândul lor au susținut un recital muzical. În colaborare cu partenerii noștri ne-am putut bucura și de o mică șcenetă prin care ne-am dorit încă o dată să evidențiăm talentul și aptitudinile persoanelor cu dizabilități. Tot acest program artistic fiind pe placul atât al publicului spectator cât și a beneficiarilor noștri. Pe lângă acest program artistic am vrut să aratăm tuturor tîrgujienilor prezenți la eveniment obiectele confecționate de beneficiarii Centrului de Zi „Christian” astfel am organizat un tîrg cu vânzare de produse, unde am expus picturile pe sticlă, ouă pictate manual, coșulețe din material textil.
         Evenimentul a fost observat și de presa locală fiind publicate articole referitoare la programul artistic pe care l-am desfășurat. Printre aceste publicații locale se poate aminti : ziarul local  „Pandurul” , „ Impact în Gorj”, cât și interviuri televizate la posturile de televiziune locale.
         Parteneri : Primăria Municipiului Tîrgu-Jiu, Consiliul Județean Gorj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, Palatul Copiilor Tîrgu-Jiu, E.V.S. (voluntarii străini ce activează în orașele Tîrgu-Jiu și Râmnicu Vâlcea), Centrul Școlar pentru Educație Inclzivă Tîrgu-Jiu.