Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente ianuarie 2014
Vizionare film: „Paul” (Comedie, 2011).
Data : 22.01. 2014
          Așa cum ne-am obișnuit cu toți la Centrul Christian părerile beneficiarilor noștri contează, aceștia și-au exprimat dorința de a viziona un film, așadar, am ales o comedie care să fie pe placul tuturor:
           Simon Pegg şi Nick Frost (Hot Fuzz, Shaun of the Dead) fac din nou echipă în Paul, în rolurile a doi tocilari pasionaţi de SF al căror pelerinaj prin America îi aduce în zona faimoasă pentru apariţii de OZN-uri. Odată ajunşi acolo, le iese în cale un extraterestru care îi va arunca într-o călătorie atât de zănatică, încât percepţia celor doi asupra universului se va schimba pentru totdeauna.
              Un extraterestru pe nume Paul şi-a petrecut ultimii 60 de ani captiv într-o bază militară ultrasecretă. Din motive necunoscute, extraterestrul, care între timp căpătase năravuri pământene, decide să evadeze. Aşa că sare în prima maşină care îi iese în cale - cea cu care călătoreau Graeme Willy (Pegg) and Clive Gollings (Frost).
            Vânaţi de agenţi federali, dar şi de tatăl fanatic al unei tinere pe care o răpesc din greşeală, Graeme şi Clive născocesc un plan aiuristic pentru a-l duce pe Paul la nava-mamă. Sunt doar doi nătăfleţi care se chinuie să fie de ajutor, însă Paul îi vede ca pe doi eroi intergalactici.
            Acestă acțiune a fost benefică pentru toți participanții deoarece prin astfel de momente plăcute, pline amuzament reusesc  mult mai ușor să stabilească relații de comunicare, amiciție, încredere fiind mult mai destinși și mai relaxați.
             La finalul filmului cu toții au fost entuziaști și mult mai vorbăreți comentând pe marginea subiectului de film.
Concurs de tenis. 
Data :29.01.2014

Centrul de zi Christian a organizat un concurs de tenis fiind o competiție restrânsă, care a avut loc în interiorul centrului.
            Am propus această activitate deoarece  ne-am dorit să animăm  și a înveselim atmosfera pentru beneficiari, dar în același timp pentru ai motiva şi pentru a trezi spiritul competitiv.
            Cu toţii şi-au descoperit propriile abilități și totodată să fie antrenați într-o activitate recreativă.
           După cum se stie tennis-ul este un sport care ajută la  dezvoltarea mișcărilor de coordonare, dar și a întregului organism.
          Acest concurs a fost un prilej pentru fiecare dintre participanți să își arate priceperea și îndemânarea rapiditatea.
           Așadar s-a dovedit a fi o activitate bine aleasă deoarece fiecare participant s-a declarat mulțumit de această competiție, spunându-ne că își doresc cât mai multe activități de acest gen deoarece sunt plăcute și antrenante.
          Participanții au primit premii simbolice, drept recompensă pentru dorința lor de a partcipa și de a se angrena în activități care îi scot din rutina cotidiană.
Vizită la Teatrul Elvira Godeanu.
Data: 28.01. 2014.

Cu ocazia punerii în scenă a piesei de teatru: „Astă seară improvizăm.” ne-am dorit ca beneficiarii Centrului de zi Christian să participe la această activitate recreeactivă, astfel  am organizat un grup de 25 de persoane.
          Beneficiarii noștrii au văzut ce înseamnă cu adevarat talentul și daruirea actorului de a reda într-un mod natural piesele de teatru şi în același timp respectând indicațiile regizorului .
      Actorii au fost puși în situații inedite cărora au reușit cu brio să le facă față.
      Succesul piesei de teatru poate fi ușor remarcat având în vedere că publicul a reacționat de fiecare dată aplaudând sau amuzându-se la momentele comice care au existat.
      Obiectivul acestei acțiunii a fost acela de a socializa și de a  ne recreea, de a ne destinde si nu în ultimul rând de a viziona o piesă de teatru plăcută.
      Totodată am luat parte la un eveniment aparte care în zilele noastre este o ocazie specială.
         La finalul piesei de teatru toţi cei prezenţi  au fost încântați și plăcuți impresionați.