Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente aprilie 2015
Teatrul de Papusi Pinocchio -  Povesti din padure 
Data : 6.04.2015

Centrul de Zi Christian a primit vizita Teatrului de Papusi Pinocchio, astfel a fost un moment de bucurie sa ne adunam cu mic cu mare si sa urmarim reprezentatia invitatilor nostri,  povestea noua intitulata : Povesti din padure.
          Ca de fiecare data actorii reusesc sa aduca zambete pe chipul beneficiarilor care indiferent de varsta au urmarit cu placere spectacolul.
           La aceasta activitate am avut ca invitati copiii de la Gradinita Samariteanul care s-au  inveselit impreuna  cu noi de piesa de teatru.
           Scopul activitatii a fost acela de a dezvolta sentimentul de apartenenta, de a mentine relatiile de prietenie existente sau de a creea unele noi, participarea la viata colectiva.
          Activitatea a putut fi descrisa ca fiind una placuta, vesela, relaxanta, distractiva.


Atelier de Creatie „ Diferiti dar impreuna”
Data : 8 .04.2015

Pastele  este cea mai importanta sarbatoare crestina, este o sarbatoare religioasa intalnita, cu semnificatii diferite, in crestinism si iudaism. Unele obiceiuri de Pasti se regasesc, cu semnificatie diferita, in antichitatea anterioara religiilor biblice! El si-a pastrat pana in prezent farmecul si semnificatia, fiind un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie. Farmecul deosebit este dat atat de semnificatia religioasa cat si de traditii: oul pictat si iepurasul.
        Cu ocazia apropieri acestor sarbatori  Centrul Christian impreuna cu elevii de la ?coala Gimnaziala „Pompiliu Marcea” am realizat activitatea ,, Diferiti, dar impreuna” fiind integrati in ,, Saptamana Altfel”.
        In cadrul acestei activitati elevii de clasa a IV a impreuna cu beneficiarii centrului  au pictat pe oua din zapada artificiala diferite modele florale.
       Acestea au fost  lasate sa se usuce fiind puse in suporturi de zapada artificiala pe care le-am decorat cu modele din hartie colorata. Beneficiarii centrului au fost incantati de aceasta activitate si in special de atitudinea si comportamentul elevilor care au interactionat usor ajutandu-i pe acestia sa duca la bun sfarsit ce ne-am propus.
         Am realizat aceasta activitate in scopul de a intarii relatiile dintre persoanele cu handicap si persoanele sanatoase, insuflandu-le invitatilor nostri sentimentul de empatie si de a cunoaste necesitatile pe care aceste le au .

Motiv de voie buna la Centrul de Zi Christian dupa Sarbatorile Pascale.
Data : 16.04.2015.

Centrul de zi Christian a organizat  o activitate-concurs, unde beneficiarii acestuia au participat cu mare bucurie fiind un motiv de voie bun, veselie si chiar distractie.
           Activitatea a constat in: ciocnitul oualelor rosii, dupa cum traditia crestina spune, acest obicei simbolizeaza mormantul lui Iisus Hristos, care s-a deschis la Invierea Sa din morti. De aceea, cand sparg ouale prin ciocnire, dar si cind se saluta crestinii isi spun: \"Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat!\". Culoarea rosie a oualelor simbolizeaza singele lui Iisus care s-a scurs pe cruce pentru mintuirea lumii.
           In traditia populara de la noi, ouale de Pasti sunt purtatoare de puteri miraculoase: vindeca boli, protejeaza animalele din gospodarie, te apara de rele. Asadar, acest concurs a  reunit la un loc un numar de douazeci de participanti dornici sa isi incerce norocul si sa devina unul dintre castigatorii concursului. Concursul a avut trei echipe care s-au ,,duelat” intre ei, ulterior ramanand cate un membru din fiecare echipa, astfel dupa confruntarea finala a participantilor s-au stabilit locul I, II sau III.
          Castigatorii au fost premiati si felicitati pentru participare, dar si pentru reusita.
          Scopul acestei actiuni a fost acela de a mentine in fiecare particpant spriritul de echipa si cel de concurenta si de a socializa, de a gasi noi motive de bucurie si distractie, de a constientiza importanta sarbatorilor si a traditiilor crestine romanesti.
          Activitatea a avut succes printre beneficiarii participanti care au fost entuziasmati fiind bucurosi ca in cadrul centrului se pot bucura de un cadru familiar si prietenos.

Activitati culinare - prepararea de gustari reci in cadrul Centrului de Zi Christian.
Data : 17.04.2015

Continuand in nota de sarbatoare si veselie din acesta luna, ne-am propus sa diversificam spectru activitatilor organizate la Centrul de zi Christian asa incat, prin urmare, intr-un cadru restans, linistit, impreuna cu  beneficiarii bucurosi de aceasta initiativa, am pregatit prepararea unei gustari reci urmarind o reteta simpla care a constat in curatarea si pregatirea oualelor fierte pentru a fi umplute cu ingredientele necesare.
           Pasii retetei au fost executa Ati de beneficiari sub atenta supraghere a angajatilor care au ajutat la prepararea gustarii.
         La finalizarea activitatii beneficiarii s-au putut bucura de propria munca, fiecare gustand din ouale pe care le-au umplut.
           Scopul actiunii noastre a fost acela de a dezvolta noi deprinderi de a fi independenti, sentimentul de paticipare la viata colectiva, comunicare, dezvoltarea abilitatilor de exprimare in diferite moduri, cresterea adaptarii in societate.  
            Activitatea a fost bine primita de toata lumea fiind o activitate noua care i-a destins si i-a facut sa isi doreasca cat mai multe activitati de acest fel .