Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente noiembrie 2013

                                         COMUNICAT DE PRESĂ
                                                Haz fără necaz

Asociaţia Persoanelor cu Handicap Oltenia prin Centrul de Zi ,,Christian”,  organizează evenimetul cultural ,, Haz fără necaz!”.

Evenimentul  va avea loc miercuri, 27 octombrie 2013, orele: 16:00- 17:30, în incinta Centrului de Zi ,,Christian”  din  stada Mioriţei, nr 5. Tg-jiu.

Evenimentul va cuprinde fabule, anecdote, bancuri, proză şi poezie umoristică ce vor fi prezentate de beneficiarii centrului, cât şi o scenetă cu temă asemănătoare subiectului propus.

Scopul acţiunii noastre este acela de a oferi persoanelor cu dizabilităţi prilejul de  a-şi dezvolta  abilităţile şi potenţialul artistic gandindu-ne astfel că aceştia au suficiente resurse de a participa la manifestările cultural.
În acelaşi timp ne dorim să evidenţiem creativitatea şi să punem accent pe o socializare constructivă pentru dezvoltarea integrităţii fiecărui individ.

Totodată pentru îmbunătăţirea legăturilor dintre persoanele  cu dizabilităţi şi restul comunităţii ne dorim să depăşim barierele comuncaţionale existente considerând că acesta este un eveniment de mare ajutor.
Şef Centru ,,Christian”
           Daniel Andrei

COMUNICAT DE PRESĂ
Competiția anuală de pescuit destinată persoanelor cu dizabilităţi
Ediţia a III-a, 2013„ Și noi suntem pescari!”

Asociația Persoanelor cu Handicap din Oltenia prin Centrul de zi „Christian”, organizează competiția anuală de pescuit destinată persoanelor cu dizabilităţi „ Și noi suntem pescari!”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie 2013, între orele 9.00 - 11.30, în Loc. Tîrgu-Jiu, Str. Primăverii, pe lacul amenajat în incinta România Hidro Service.

Multe persoane cu dizabilitati pot fi angrenate în activităţi de hobby, sportive şi de recreere, la fel ca orice altă persoană sănatoasă. O astfel de activitate poate fi pescuitul. Ne dorim prin aceasta să dezvoltăm această oportunitate de socializare şi recreere şi pentru persoanele cu dizabilităţi, care de cele mai multe ori sunt intr-o situatie de izolare şi prezintă neâncredere în forţele proprii

Conștientizând importanța nevoii de socializare a persoanelor cu dizabilități, scopul acestei întâlniri este mai degrabă acela de a dezvolta abilitațile sociale (dobândirea unui sentiment de participare la viața colectivă, înțelegerea situației pe care o traversează mobilizăndu-și forțele adaptative) prin mijlocirea unei astfel de întâlniri.

Interacțiunea socială este esențială pentru dezvoltarea normală din punct de vedere biologic, psihic și social. Ea face posibilă depașirea granițelor limitate ale laturii biologice, prin comunicarea ideilor, a gândurilor cât și prin dezvoltatea unor pattern-uri comportamentale.

Evenimentul poartă amprenta relaxării cât și cel al competitivității. Competitivitatea determină în mare parte evoluția fiecăruia dintre noi. Ea este în general, abilitatea și capacitatea unei persoane de a învinge, de a obține succesul și bunăstarea. Dar pentru a putea evolua cu adevărat trebuie să profităm de spiritul de competiție existent în noi, de ambiție pentru a ne cunoaște și a ne putea folosi la maximum abilitățile și competențele pe care le avem.
Desfășurarea evenimentului va cuprinde:
8:00 - plecarea din fata Centrului de zi „Christian”, Str. Mioriţei, nr. 5
8.30 - 9.00    Primirea participantilor si oferirea unui scurt instructaj
9.00 - 11.30  Desfăşurarea concursului
11.30 -12.00 Evaluarea si premierea câştigătorilor

Vă aşteptăm cu drag să ne fiţi alături, în special cu ocazia premierii câştigătorilor, ora 11.30.

Cu stimă,
Şef Centru “Christian”
Daniel Andrei