Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente iunie 2015
Competiția anuală a Concursului de pescuit  „ Și noi putem fi pescari!”

La fel ca în anii trecuți am organizat  activitate concurs,, Și noi suntem pescari!” ajungând astfel la cea de a- IV-a ediție.
          Ne-am dorit prin această activitate să dezvoltăm oportunități de socializare și recreere pentru persoanele cu dizabilități, care de cele mai multe ori sunt într-o situație de izolare și prezintă neîncredere în forțele proprii.
            Conștientizând importanța nevoii de socializare a persoanelor cu dizabilități, scopul acestei întâlniri a fost mai degrabă acela de a dezvolta abilitațile sociale (dobândirea unui sentiment de participare la viața colectivă, înțelegerea situației pe care o traversează mobilizăndu-și forțele adaptative) prin mijlocirea unei astfel de întâlniri.
           Interacțiunea socială este esențială pentru dezvoltarea normală din punct de vedere biologic, psihic și social. Ea face posibilă depașirea granițelor limitate ale laturii biologice, prin comunicarea ideilor, a gândurilor cât și prin dezvoltatea unor pattern-uri comportamentale.
           Evenimentul a purtat amprenta relaxării cât și cel al competitivității. Competitivitatea determină în mare parte evoluția fiecăruia dintre noi. Ea este în general, abilitatea și capacitatea unei persoane de a învinge, de a obține succesul și bunăstarea. Dar pentru a putea evolua cu adevărat trebuie să profităm de spiritul de competiție existent în noi, de ambiție pentru a ne cunoaște și a ne putea folosi la maximum abilitățile și competențele pe care le avem.

Asamblarea lebedei de 100.000 de piese

La începutul anului am început un nou proiect în cadrul ,,Centrului de zi Christian” , asamblarea unei lebede origami 3D  din 100.000 de triunghiuri.
        Origami înseamnă arta plierii hârtiei în modele de creaturii vii obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte se pot folosi diferite feluri de hârtie, de la cea subțire la cea groasă, precum și hârtia velină a revistelor sau hârtia de împachetat.
        Arta modernă a plierii hârtiei își datorează existența lui Akira Yoshizawa cel mai influent și prolific artist japonez de origami al secolului al XX-lea. Începând cu anii ’30, Akira Yoshizawa a creat sute de modele inspirate din viața de zi cu zi.
         În acest proiect s-au înscris 13 persoane ce frecventează centrul nostru, fiecare participant având sarcina de a realiza 8000 de triunghiuri origami.
       Odată cu finalizarea acestui obiectiv de fiecare dintre cei particiapați am început amplasarea triunghiurilor.
        Beneficiarii ce au luat parte la această activitate,  s-au implicat intens având răbdare, perseverență și ambiție pentru a duce la bun sfârșit ce ne-am  propus.
       Astfel unul din scopurile acțiunii a fost de a demonstra că deși acește persoane suferă de afecțiuni locomotorii, somatice și sociale ei se pot integra, pot ține pasul cu ceilalți și pot să se autodepășească prin bunăvoința de care dau dovadă.