Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente septembrie 2015
START O viață de calitate în siguranță!
Data : 29.09.2015

          Centrul de zi Christian a primit vizita a primit vizita experților/promotoriilor din cadrul proiectului START O viață de calitate în siguranță! Implementat de Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați în subordinea M.M.F. P.S. și P.V. cu partener Academia Națională de Informații Mihai Viteazul.
           Scopul activității de informare a fost acela de a crește gradul de conștientizare al beneficiarilor noștrii și a tuturor factorilor sociali relevanți, inclusiv la nivelul comunității, cu privire la principiile egalității de șanse, fenomenul violenței domestice și a traficului de persoane, dezvoltarea de mecanisme și sisteme eficiente pentru prevenirea și combaterea și monitorizarea la nivel național a fenomenului violenței domestice și a traficului de persoane, persoanele cu handicap fiind considerată a fi o categorie vulnerabilă consideram astfel de acțiuni binevenite.

Discursul Regelui

Discursul regelui (The King's Speech) este un film britanic, din anul 2010 fiind o dramă istorică în care Colin Firth interpretează rolul Regelui George al VI-lea care, pentru a scăpa de bâlbâiala lui, îl angajează pe Lionel Logue (Geoffrey Rush), un specialist australian în logopedie.     Cei doi bărbați devin buni prieteni pe măsură ce lucrează împreună, și, după ce fratele său Edward al VIII-lea abdică, noul rege se bazează pe Logue pentru a-l ajuta să facă o emisiune la radio în ziua în care Marea Britanie începe războiul cu Germania nazistă la începutul celui de-al doilea război mondial.                                                  

          Obiectivul acestei activități a fost acela de a găsi un nou prilej de a dezvolta beneficiarilor noștrii abilitățile comportamentale cât și lingvistice și în același timp ne-am propus ca beneficiarii să își dezvolte stima de sine printr-un exemplu pozitiv.
        
       Vizionarea acestui film a fost benefică totodată sporind încrederea în sine și speranța în fiecare de reușită.
       Pe marginea acestui subiect a existat o dezbatere unde beneficiarii și-au exprimat părerile sau experințele personale.