Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente decembrie 2016

Lansare revista ,, Lumea lui Christian”
Luna: Decembrie 2016

Centrul de zi ,,Christian” a lansat in luna decembrie cu ocazia Zilei Interantionale a Persoanelor cu Dizabilitati un nou proiect revista centrului ,,Lumea lui Christian”.
       Primului numar al revistei \"Lumea lui Christian\" are circa 30 de pagini si a fost tiparit in 250 de exemplare.
      Publicatia este editata de catre Asociatia persoanelor cu dizabilitati din Oltenia si se distribuie in mod gratuit beneficiarilor, prin Centrul „Christian“ din Targu Jiu.
       Revista va avea o aparitie bianuala si se adreseaza atat persoanelor cu dizabilitati, dar si restului populatiei.
       Revista isi propune, in primul rand, sa informeze persoanele cu handicap  in legatura cu drepturile pe care le au si ce tipuri de tratamente pot sa urmeze, dar tot din paginile publicatiei pot afla si povestile de succes ale unor persoane care se confrunta cu probleme de sanatate, insa au reusit sa treaca peste toate obstacolele si si-au indeplinit visurile. 
      Cititorii vor putea afla povesti de viata emotionante ale persoanelor cu probleme de sanatate, pareri ale lor despre ajutorul pe care il primesc in cadrul centrului de asistenta a persoanelor tinere si adulte cu handicap, dar si alte informatii pretioase pentru suferinzi.
       Ne dorim sa transmitem informatii care sa-i priveasca in mod direct pe cei care au o dizabilitate, dar sa fie o modalitate prin care restul populatiei sa cunoasca problemele persoanelor cu dizabilitati, dar si pe cei care au reusit sa aiba succes in viata, in ciuda problemelor de sanatate.
      Vrem sa ne cream propriul spatiu de comunicare. Ne dorim sa fie o platforma de informare, analiza si educatie.
       La lansarea revistei „Lumea lui Christian“ au participat mai multi reprezentanti din partea institutiilor publice.
      Olimpia Bratu, director al Bibliotecii Judetene „Christian Tell“, a precizat ca revista vine in ajutorul persoanelor cu dizabilitati si acopera un gol pe piata publicistica: „Aceasta revista vine sa acopere nevoia de informare a unei comunitatii speciale si o acopera cu informatii relevante atat in ceea ce priveste legislatia, cat si informatii despre integrarea profesionala a tinerilor cu dizabilitati.
      Revista prezinta activitatea centrului si pe oamenii care vin in fiecare zi, cat si povesti din familiile in care se afla persoane cu dizabilitati.
      Prin intermediul acestei reviste, legatura dintre cele doua lumi devine mult mai puternica.










Serbare de Craciun
Luna: Decembrie

Ne-am dorit ca si anul acesta in preajma Sarbatorilor de Iarna sa organizam pentru beneficiarii nostri Serbarea de Craciun.

Astfel, in decursul lunii decembrie am pregatit grupul centrului pentru activitate.

Fiecare din membrii ce au participat la program au spus poezii specifice si au recitat colinde, au prezentat un program la chitara si dansuri ritmice.

Am primit din partea ?colii de Muzica ca invitat o eleva talentata ce a interpretat atat vocal cat si la flaut colinde cunoscute.
Au participat peste 100 de persoane, beneficiari si insotitori ai acestora, fiecare participant a primit o plasuta cu dulciuri, fiind oferite de catre Primaria Municipiului Targu-Jiu si a Consiliului Judetean Gorj.

Surpriza speciala a venit din partea Decathlon Targu-Jiu care a facut o donatie Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia, pentru beneficiarii Centrului de zi Christian, constand in doua panouri de baschet, o perche de palete de tenis de camp, mingi si articole sportive, arcuri, darts, o trambulina, o masa de tenis si o banda de alergare.

Aceasta activitate este asteptata in fiecare an cu mult entuziasm si bucurie de fiecare persoana ce frecventeaza institutia noastra.

Atmosfera a fost plina de emotie, iar fiecare din cei prezenti s-a bucurat de spectacolul oferit.
Programul s-a incheiat cu un grup de chitaristi invitati sa ne colinde, dar si de acompanierea tuturor
persoanelor din sala ce le-au fost alaturi la recital.




Ziua Recunostintei - Primul Revelion la Christian
Luna: Decembrie

Peste 100 de persoane cu dizabilitati din Judetul Gorj, care frecventeaza Centrul de zi „Christian“, au sarbatorit Anul Nou in avans. Petrecerea a avut loc chiar la sediul centrului.
        Ideea organizarii Revelionului pentru persoanele cu dizabilitati din Centrul de Zi Christian a venit chiar din partea celor care frecventeaza acest centru, pentru ca si-au dorit sa sarbatoreasca impreuna trecerea intr-un nou an.
        Am ales ca acesta zi sa poarte numele de ,,Ziua Recunostintei\", o zi in care aducem multumiri oamenilor ce trec zi de zi pragul institutiei noastre, cei ce formeaza asa cum spunem ,,Familia Christian\", colectivului centrului care se dedica in totalitate activitatilor desfasurate, cat si voluntarilor si tuturor persoanelor din comunitate ce ne-au adus in decursul anului un plus pozitiv .
      Pentru organizarea acestui eveniment s-au implicat atat reprezentantii centrului, Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia, dar si patronii unei cofetarii si unui restaurant din Targu-Jiu, care au pus la dispozitia persoanelor cu handicap produse traditionale, dar si dulciuri pentru masa de Revelion.      
      Atmosfera muzicala a fost asigurata de interpreta de muzica populara, Cristina Olteanu, de beneficiarul centrului Robert Gavrilescu, dar si de Bacio.
    Persoanele cu dizabilitati si toti invitatii au marcat impreuna trecerea intr-un nou an, au dansat si au jucat hore si sarbe. „Petrecem pentru prima data Revelionul impreuna. Frecventez centrul de cand s-a deschis. Ma simt bine aici si uit de toate problemele, de toate reactiile adverse de la medicamente“, a spus Sorin Floarea. 
      Levente Kiss spune ca se simte ca intr-o familie: „Ne simtim ca intr-o familie. Fiecare are problemele specifice, dar aici nu ne mai rusinam de defectele pe care le avem. Sunt beneficiarul acestui centru de aproximativ patru ani“
        Este pentru prima data cand se organizeaza Revelionul la Centrul „Christian“, iar evenimentul a fost un succes.