Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente decembrie 2013
”Ziua Internațională a Persoanele cu Dizabilități”.
Data : 3 .12. 2013

Asociaţia Persoanelor cu Handicap Oltenia prin Centrul de Zi ,,Christian”,  a organizat evenimentul  dedicat zilei de 3 decembrie care reprezintă „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.”, ce a avut ca obiectiv promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilitate și mobilizarea susținerii demnității drepturilor și bunăstării persoanelor cu handicap.

            Evenimentul, a avut loc Marți, 3 decembrie 2013, orele: 16:00- 17:30, în incinta Centrului de Zi ,,Christian.” Acesta a debutat cu un forum de discuții  prin care au fost  prezentate  marturii ale persoanelor cu dizabilități, asupra acestei probleme existențiale (precum ce semnifică pentru ei a trăi alături de propriul handicap), evenimentul, a fost marcat printr-un spectacol în care au fost prezentate diferite momente artistice: poezie, cântec, proză, scenete de teatru care au fost  prezentate de beneficiarii centrului.
           Scopul acţiunii a fost acela de a se încerca sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilități în fiecare aspect al vieții sociale și culturale.
           Prin intermediul acestui eveniment am dorim să celebrăm „Ziua Internațională a Persoanele cu Dizabilități”,  prin care fiecare dintre noi se poate implica și își poate afirma sprijinul pentru această categorie socială, iar comunitatea are nevoie să cunoască aceste persoane, nevoile și aptitudinile lor pentru a reuși să-și dezvolte creativitatea, cât și cristalizarea unei imagini de sine pozitivă prin adoptarea unei atitudini pozitive față de propriul viitor și fată de problema de sănătate. De asemeni s-a urmărit dezvoltarea socială și personală a individului prin înțelegerea identității sinelui ca parte și întreg al comunității.
           La acest eveniment au fost invitate persoane cu dizabilități cât și oficialități care au venit din partea Primăriei Tîrgu-jiu, care au fost impresionate de fiecare poveste în parte a beneficiarilor noștri, transmițindu-le acestora mult optimism și dorința de a continua.
           Întreg spectacolul a fost presărat cu momente emoționate, vesele, iar fiecare participant ne-a relatat că s-a simțit foarte bine și că astfel de momente sunt benefice pentru fiecare persoană în parte, astfel de momente îi bucură și le pun în valoare abilitățile fiecăruia.