Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente iulie 2016
Intalnire de grup - Sinceritate, Onestitate .
Data : 12.07. 2016

Beneficiarii Centrului de zi „Christian” au  participat la intalnirea de grup - dezvoltare personala, unde tema de dezbatere a  fost sinceritatea sau onestiatea in relatiile pe care le intreprindem de a lungul timpului, dar si fata de sine insusi.
          Prin abordarea acestei teme am urmarit de fapt sa vedem care sunt princiipile fiecaruia dintre cei prezenti, pe de alta parte prin exprimarea libera a propriilor credinte sau sistem de valori morale, beneficiarii reusesc sa se cunoasca sau sa se recunoasca in cei din jurul sau, astfel prieteniile pe care le-au legat de lungul timpului in cadrul centrului, sunt mai durabile.
         Scopul acestor intalniri este acela de a ne ajuta sa ne cunoastem pe sine si pe cei din jurul nostru, de a ne asuma propriile pareri sau de a reusi sa fim mai toleranti fata de parerile celor ce ne sunt apropiati
         Astfel, am concluzionat ca sinceritatea inseamna ca nu avem nimic de ascuns, a spune tot ceea ce gandesti sau simti.
         Sinceritatea este importanta si apreciata, deoarece un om sincer obtine mai usor respectul celor din jur decat cineva care nu spune lucrurile direct si clar.
         Persoanele sincere, insa, se pot confrunta cu probleme, deoarece, uneori sinceritatea nu este privita bine. In primul rand, a fi sincer implica a spune adevarul si, nu de multe ori, adevarul este acceptat. In al doilea rand, oamenii prefera sa auda o minciuna, decat adevarul care doare si care poate fi deranjant.      Astfel, cei care sunt sinceri, nu sunt intotdeauna agreati pentru aceasta calitate de aici am inteles ca intre sinceritate si insulta este uneori o linie extrem de subtire, deoarece o parere sincera, dar dura, despre o persoana, poate fi jignitoare.
          Sinceritatea exagerata poate duce la dispute si, in acest caz, nu mai este o calitate, ci devine un defect. In concluzie, sinceritatea trebuie pretuita, deoarece ea implica spunerea adevarului, in limitele bunei-cuviinte, iar acest lucru nu ar trebui sa lipseasca din viata noastra.






Intalnire de grup - Comporamentul social dezirabil  in cuplu marital. -
Data : 26.07.2016

     Centrul de Zi ,,Christian”  a propus ca dezbatere libera pentru beneficiarii prezenti la activitate o tema cu o insemnatate aparte pentru cei casatoriti sau pentru cei care urmeaza sa faca acest pas important.
      Am considerat necesar sa abordam un astfel de subiect deoarece putem considera ca ne pregatim pentru noile etape ce le intampinam sau sa ne imbunatatim comportamentul fata de partener.
      De-a lungul discutiilor purtate am conchis ca o mare influenta asupra relatiilor de cuplu, casatoria, in acest caz, sunt modelele pe care le preluam in genere fie de la parintii nostrii fie de la cei apropiati sau alte mijloace, uneori ne pot aduce un plus alteori ne pot influenta negativ.
     Pe de alta parte am concluzionat ca doi parteneri nu pot intemeia o familie fara ca acestia sa aiba o baza solida, sustinuta doar de principiile si valorile morale ale partenerilor care in mare parte ar trebui sa fie comune.
     Prin libera exprimare a celor prezenti am inteles ca inainte de a face acest pas important cei doi parteneri trebuie sa se cunoasca foarte bine si sa isi accepte la reciproc aspectele mai putin favorabile cum ar fi diferentele  de varsta,  dintre acestia pe care uneori societate le priveste cu reticenta sau diferentele de opinie care uneori pot crea discrepante serioase intre parteneri.
     Un alt aspect  deloc de neglijat a fost acela  de vorbi despre perioada de cunoastere pe care ne-o accordam inainte de a ne oficializa relatia.
     Odata facut acest pas, trebuie sa avem o flexibilitate si toleranta fata de partenerul nostru pentru a putea face relatia durabila si pentru a ne face viata de cuplu placuta, bineinteles aici este vorba de abilitatea partenerilor de a se pune de comun accord cu parerile, dorntele celuilalt.
         In definitiv am realizat ca pentru a forma o familie, casnicie este nevoie de comunicare, intelegere, rabdare, princiipii de viata comune si cu siguranta de flexibilitate si putere de toleranta, toate aceste caracteristici stau la baza unei relatii armonioase de cuplu, dupa parerea beneficiarilor care au participat la activitatea pe care am desfasurat-o.







Activitati de utilizare a calculatorului si comunicare prin  reteaua de internet
Luna : Iulie 2016

Beneficiarii Centrului Christian au primit informatii in luna Iulie despre urmatoarele elemente, abordand astfel de acesta data trei teme esentiale ce au fost dezbatute in mai multe sesiuni.
1.Utilizarea programului de desen Paint in Windows 10
        Membrii care au participat la sedintele desfasurate pe acesta tema au primit informatii despre infintarea Paint si importanta utilizarii acestui program, continutul ferestrei si fiecare dintre atributiile paginii.
         Am realizat impreuna diverse teme in programul dezbatut ce au cuprins pictura, scriere, asezari in pagina, iar fiecare din cei prezenti a marturisit ca il vor utiliza si pe viitor in realizarea unor proiecte personale.
2.Crearea unui blog  personal
       Membrii ce s-au prezentat la sesiunile privind acesta tema si-au imbunatit cunostiintele privind blogul personal sau au fost initiati in realizarea acestei aplicatii.   
      Am hotarat ca  impreuna sa creem un blog personal si fiecare din cei ce au dorit sa se implice au adus un plus pozitiv in finalizarea rapida a acestuia.
        3.Prezentarea sistemul de operare Windows 10 instalat pe un calculator cu sistem de operare Windows 7
          Pentru ca au existat dealungul timpului beneficiari doritori sa isi imbunatateasca performanta calculatoarelor ne-am dorit sa-i informam cu privire la instalarea unor windows-uri noi, cat si la perfectionarea lor practica in a-si realiza aceste necesitati singuri prin repetarea in numeroase randuri privind procedeul.
           Astfel partea teoretica a cuprins caracteristici importante ale Windows 10 cat si informatii despre butoanele speciale ce reprezinta versiuni noi, mult mai eficiente si rapide in desfasurarea diverselor comenzi.
          Ne dorim ca o data cu trecerea timpului sa cuprindem o arie cat mai mare de beneficiari ce stiu sa utilizeze si sa se perfectioneze in tainele calculatoarelor, astfel dezvoltarea lor logica si accesul la informatie sa nu fie ingradit.