Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente mai 2015
Pictură pe sticlă, terapie ocupațională
Data : Mai 2015

Pictura este ramură a artelor plastice și modalitatea de expresie vizuală în imagini bidimensionale și culori așternute pe o suprafață plană. Aceste imagini pot fi executate pe carton, pânză,  lemn, sticlă, ceramică, cu ajutorul acuarelelor, lacurilor, tempera sau acrilice.
       Am organizat împreună cu beneficiarii centrului, pe grupuri, activitate de pictură pe sticlă, desfășurându-se pe parcursul întregii luni unde am ales ca temă operele lui Brâncuși.
        Activitatea a fost realizată cu scopul de a ajuta persoanele cu handicap să își dezvolte imaginația, spiritul creativ, consolidarea inclusiv a  încrederii în sine, dezvoltarea legăturilor interpersonale.
        Lucrările realizate sunt expuse în cadrul centrului iar persoanele care au participat la aceasta activitate  se simt utili, devin mulțumiți de evoluția lor și solicită noi activități interactive.
          Beneficiarii centrului au fost foarte deschiși și s-au implicat intens în această activitate astfel, fiecare participant reușind să finalizeze tabloul început și să inceapă noi lucrări în funcție de dorința fiecăruia.

„Ziua Europenă de Luptă Împotriva Discriminării Persoanelor cu Dizabilități”
Data : 5.05.2015

Anul acesta, importanța acestei zile în România, este dată de prezentarea realității vieții de zi cu zi a persoanelor cu dizabilități intelectuale.
      Se pare că persoanele cu dizabilități intelectuale sunt singurii cetățeni ai Romaniei închiși în instituții și izolați de comunitate, fără a fi condamnați prin sentință judecătorească.
      Ce înseamnă viața într-o astfel de instituție: înseamnă să locuiești cu persoane pe care nu le-ai ales, să mănânci ce vor altii și la ora la care vor ei, să îmbraci haine pe care nu le-ai ales tu și să ai foarte puține activități.
               ,,Cunoaște-mă așa cum sunt” poartă denumirea evenimentului desfășurat  în cadrul Centrului de zi „Christian”- Târgu-Jiu, eveniment la care au participat atât persoanele cu dizabilități, cât și elevii Colegiului Auto Traian Vuia ce au fost invitați în cadrul evenimentelor susținute.
                 Am început ziua de cinci mai cu o acțiune de informare în diferite zone ale orașului în care membrii centrului împreună cu angajații au împărțit materiale informative sub formă de calendare și flyere, au vorbit despre semnificația acestei zile și i-au invitat pe trecători șă viziteze instituția noastră.
                Am continuat cu întoarcerea la centru și începerea activităților cu invitații noștri, folosind ca materiale necesare baloane pline cu apă, obiecte de construit, pahare de unică folosință, mere proaspete.
                Am urmărit ca de fiecare dată să dezvoltăm spiritul creativ, de echipă, să ii adaptăm la noi situații și să ii punem în situația de a se simți utili și de ajutor.
       Evenimentul s-a axat în principal pe conștientizarea opiniei publice privitor la nevoia imperativă în acordarea de șanse egale privind desfăsurarea  vieții în comunitate, iar deviza Centrului Christian din acest an - „Cunoaște-mă așa cum sunt” a avut drept scop interacțiunea directă dintre populație reprezentată de tinerii elevi  și persoanele cu dizabilități, în cadrul unor jocuri de cunoaștere și interacțiune. Jocuri de relaxare și cunoaștere indoor și outdoor prin care ne-am propus să surprindem fotografic zâmbete.