Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente octombrie 2015
„Vedetă pentru o zi”-  ediția a II - a
Luna: Octombrie 2015

Centrul de Zi ,,Christian”,  a organizat  evenimetul „Vedetă pentru o zi” ediția a II, care a adunat la un loc un număr mare  de beneficiari și aparținători încântați de acest nou prilej de a se veseli.
         Programul evenimentului-spectacol a avut în desfășurarea sa,  momente alternative de poezie, cântece și  o scenetă a anotimpurilor, prin intermediul cărora membrii beneficiari ai Centrului  și-au  dezvoltat  abilitățile relaționale prin manifestarea aptitudinilor artistice. Finalul evenimentului va fi încheiat în compania invitatului special, artistul Mihai Vulpe (Bacio).
        Obiectivele propuse ale activității noastre au fost  acelea de a oferi tinerilor  cu dizabilităţi prilejul de  a-şi dezvolta  abilităţile şi potenţialul artistic în încercarea de a relaționa într-un context al unei sarcini primite, prin a-și dezvolta și utiliza răbdarea și a fi deschis la experiențe noi alături de colectivul Centrului de zi.
        În acelaşi timp colectivul Centrului Christian dorește să lase pentru beneficiari spațiul pentru a se manifesta artistic într-un mod activ, astfel, nivelul stimei de sine și percepția asupra propriei persoane se îmbunătățește .
      Actul artistic în sine, ne poate educa să recunoaștem la noi și să folosim abilitățile personale în scopul de a stabili obiective și de a le urma, a învăța de la alții lucruri noi, cât și modul de a ne aprecia unicitatea.


Vizită la Castelul Corvinilor, Rezervația Naturală de Zimbri, Mănăstirea Prislop.
Luna: Octombrie 2015

Centrul de Zi Christian a organizat în acestă luna o excusie cu un traseu bine stabilit în așa fel încât beneficiarii să considere  această modalitate de a petrece timpul liber cât mai prielnică  pentru cunoaștere și îmbogățire a cunoștintelor generale .                                                                                                                                
         Aceasta metodă  formează  deprinderea  beneficiarilor de a observa direct anumite fenomene, legăturile strânse dintre ele, interdependenţa lor.  Are un rol deosebit de însemnat în educarea beneficiarilor în spiritul moralei civice, dezvoltându-le anumite deprinderi de manifestare colectivă şi dezvoltându-le interesul pentru cunoaştere. Este o formă de activitate cu caracter activ, atractiv şi mobilizator.
        Excursia a fost  întotdeauna prilej de bucurie, de relaxare, de cunoaştere, şi de aceea beneficiarii sunt încântaţi de organizarea acestora. De asemenea, reprezintă un prilej de manifestare psihică şi de adâncire a relaţiilor dintre beneficiarii, beneficiar angajat , beneficiar apaținător.
       Obiective pe care ni le-am propus în organizarea acestui eveniment:
-familiarizarea benficiarilor cu comportamentul adecvat vizitării unor obiective turistice;                             formarea deprinderilor de a comunica, de a asculta cu atenţie ghidul, de a pune întrebări legate de  subiect;
-însuşirea/îmbogăţirea cunoştinţelor legate de punctele turistice vizitate;
să respecte regulile de circulaţie, precum şi regulile de grup.
           Ne-am propus desfășurarea unei asemenea activităţi din dorinţa de a  oferi benficiarilor noştrii posibilitatea cunoaşterii frumuseților patriei noastre, precum şi cunoşterea trecutului istoric al neamului românesc.