Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente noiembrie 2015
Ziua Internatională a Toleranței.
Data : 16.11.2015

Centrul de zi Christian a primit vizita  cursanțiilor Școlii Postliceale Ion Mincu cu prilejul Zilei  Internaționale a Toleranței. Această zi având o importanță mare pentru combaterea  discriminării minorităților, și cu o multitudine de alte abuzuri împotriva ființelor umane. După cum bine știm  mijloacele cele mai bune de care dispunem sunt: diversitatea culturală, munca pentru o dezvoltare durabilă și educația pentru toleranță și pace. Știm că, cei mai buni gardieni ai noștri sunt societatea civilă bine dezvoltată, atentă la drepturile omului.
      Toleranța este respectul, acceptarea și aprecierea bogăției și diversității culturilor lumii noastre, felurilor noastre de expresie și manierelor de exprimare a calității noastre de ființe umane. Ea este încurajată prin cunoașterea, deschiderea spiritului, comunicație și libertatea gândirii, conștiinței și credinței. Toleranța este armonia în diferențe. Ea nu e doar o obligație de ordin etic; ea este, de asemenea, și o necesitate. Toleranța este o virtute care face ca pacea să fie posibilă.  
     Cunoscând aceste principii după care fiecare individ trebuie să își manifeste toleranța față de semenii săi, în cadrul Centrului de Zi Christian, împreună cu invitații noștri, am avut o dezbatere liberă pe acestă temă a toleranței care are un spectru larg de manifestare a efectelor acesteia. Considerând că acestă temă este o maximă importanță și necesitate și în cazul persoanelor cu dizabilități care adeseori se confruntă cu situații în care s-au simțit nedreptățiți din cauza stării în care se află, la baza acestei întâlniri mai degrabă am discutat despre toleranță care nu este nici o concesie, nici condescendență ori indulgență. Toleranța este, mai ales, o atitudine activă generată de recunoașterea drepturilor universale ale persoanei umane și libertăților fundamentale ale altora. În nici într-un caz, toleranța nu poate fi invocată pentru a justifica violarea acestor valori fundamentale. Toleranța trebuie să fie practicată de către indivizi, grupuri și State. Așadar, am învățat împreună ca inainte de a cere toleranță de la societatea în care trăim și ne desfășurăm activitatea trebuie să învățăm să manifestăm toleranță între noi .
     Pe lângă discuțiile libere privind acest subiect și a interacțiunii directe cu membrii elevele asistenți medicali generaliști au prezentat semne, simptomele, prevenția și tratamentul pentru afecțiunile specifice sezonului rece cât și implicarea lor directă în luarea glicemiei membrilor prezenți la activitate.



Poveste de toamna - Petrecere de Hallowen
Data : 3.11.2015

Este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază - de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.
         Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental - catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.
        Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.
        Așadar, intrând în spiritul acestei sărbători la Centrul de Zi Christian a fost organizată  o activitate de lucru manual unde fiecare dintre participanți a scluptat un dovleac după priceperea și abilitățiile creative ale fiecăruia.
      Împreună cu beneficiarii am amenajat sala de activitate cu decorațiuni specifice realizate de către beneficiari fiind încântați de faptul că sunt utili și pot să dea o mână de ajutor.
      Această activitate a fost un nou prilej de distracție și amuzament pentru beneficiarii noștrii care s-au bucurat  pentru o nouă ocazie  de a socializa și de a lua parte la o activitate colectiva care a necesitat spirit de echipă   și colegialitate.