Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente decembrie 2015
Atelier de creație la Shopping City Tg-Jiu!
Data : 03 .12. 2015

a fost celebrată și în acest an la Centrul Christian.   
        Am împărțit activitățile propuse de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități în două etape desfășurate pe parcursul zilei,  prima parte în cadrul centrului și a doua la Mall-ul din Tg-Jiu.
        Am organizat un atelier de creație privind realizarea triunghiurilor origami și asamblarea acestora împreună cu persoanele prezente la acea oră în incinta mall-ului.
         Beneficiarii centrului au fost încântați să interacționeze cu ceilalți copii prezenți și s-au simțit utili ajutând la însușirea elementelor de bază ale tehnicii origami de către aceștia. 
        S-a creat o atmosferă caldă, unde s-au legat prietenii și unde atât beneficiarii centrului cât și persoanele invitate să ia parte la acestă acțiune s-au simțit confortabil și au încercat să ducă la bun sfârșit ce ne-am propus.
        Beneficiarii prezenți au dăruit copiilor ce au participat la activitate lebede origami și i-au invitat sa viziteze centrul.
         Scopul acestei activități a fost acela de a atrage atenția societății în care trăim asupra persoanelor cu dizabilității, de a devenii empatici cu aceștia, de a manifesta respect și de a le recunoaște calitățile.

          Am încercat prin această interacțiune să arătăm că și persoanele cu dizabilități reușesc să își învingă neputințele găsindu-și abilitățile și talentele care îi ajută să se dezvolte ca indivizi în societatea în care trăiesc.

Sărbătorim Magia Crăciunului!
Data : 17 .12. 2015

Atmosfera de Crăciun ne aduce bucurie și ne amintește cu drag de anii copilăriei, de emoția așteptării împodobirii bradului, de clipa la care visăm să-l întâlnim pe Moș Crăciun. Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creștine, Craciunul e așteptat cu mare entuziasm de către toată lumea indiferent de vârstă. Ne gândim cu drag la cadourile lui Mos Crăciun, la colinde, la mirosul de brad.
        Am  început prin a decora sala de activități cu podoabe specifice sărbătorilor de iarnă realizate la atelierul de creație, a bradului de Crăciun și a pregătirii serbării de sfârșit de an.
        Astfel am organizat evenimentul ce a purtat numele de ,,Magia Crăciunului”,  eveniment ce a cuprins un program de colinde realizat de beneficiarii centrului împreună cu grupul de colindători, dar și de invitații noștri trupa Open Sky Band ce au oferit un moment unic.
       Atmosfera a fost unică și a creat momente de emoție și bucurie umplând sufletele celor prezenți de bunătate și relaxare.
        Unul dintre invitații a împărtășit celor prezenți informații despre nașterea lui Isus și a serbărilor de iarnă, despre tradiții și obiceiuri, despre importanța oamenilor de a fi mai buni în acestă perioadă unică a anului.
        La sfârșitul programului toți beneficiari au primit cadouri! 



Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități
Data : 3.12.2015

Ziua Internațonală a Persoanelor cu Dizablități  reprezintă un prilej prin care ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru persoanele cu handicap. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile. 
       Plecand de la această premisă, la Centrul Christian, am organizat o activitate artistică unde persoanele cu dizabilități dar și invitații noștrii au avut posibilitatea să își arate creațiile proprii sau pur și simplu să intrepreteze opere literare cunoscute. În cadrul acestui moment artistic în care s-au regăsit momente literare sau momente de interpretare muzicală, beneficiarii, au avut posibilitatea să se bucure alături de elevii Colegiului Tudor Arghezi Tg Cărbunești de momente muzicale antrenante și pline de energie pozitivă, aceștia fiind încântați de clipele petrecute impreuna.
        Programul a cuprins pe lângă partea artistică și prezentarea diverselor cazuri de viață ale persoanelor beneficiare ce și-au expus trăirile proprii prin mărturisiri despre cum a decurs viața acestora ca persoane cu dizabilități.
        Scopul activității a fost acela de aduce bucurie și zâmbete pe chipul beneficiarilor noștrii  într-o zi specială pentru ei, totodată prin acest gen de manifestare e un nou prilej de comunicare și socializare de a lărgii aria de interacține și de a demonta anumite preconcepții legate de persoanele cu dizabilități.

     Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în prezent, aproximativ 650 milioane de persoane (10% din populația lumii) trăiesc cu un handicap. Între misiunile OMS, se regăsește și îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele cu handicap, prin eforturi naționale, regionale și globale.
        Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.


Felicitării și clopoței de Crăciun
Data : decembrie

Am început luna decembrie cu vizita elevilor de la Școala Gimnazială Pompiliu Marcea care i-au invățat pe membrii prezenți la activitate să facă harta țării pentru a aduce o recunoaștere zilei de 1 Decembrie.
            Am continuat prin formarea de grupuri cu membrii dornici să participe la realizarea de obiecte specifice sărbătorilor de iarnă găsind astfel o oportunitate unică în acestă lună pentru astfel de lucrări. 
             Astfel beneficiarii doritori au manufacturat clopoței din placaj cu ajutorul traforajului și a pirogravurii, pe care am pictat împreună diferite motive specifice acestor sărbători: brăduți, reni, oameni de zăpadă, fulgi.
          După confecționarea clopoțeilor la traforaj, aceștia au fost pictați de către beneficiarii centrului în diferite nuanțe realizând sesiuni pe tot parcursul lunii.
         Crăciunul este o ocazie minunată pentru manufacturarea de felicitări handmade prin tehnica quilling. Doar cu câteva fâșii de hârtie pe care le-am rulat am reușit să facem  modele de felicitări cu lumânări și crăciunițe care sunt un simbol nelipsit de Crăciun. Fiecare a realizat modelul propriu pe care l-a lasat la centru pentru expunere sau l-a făcut cadou unei persoane dragi
            Aceste felicitări au stârnit foarte repede interesul și curiozitatea beneficiarilor care au învățat să le realizeze.
           Activitățile realizate au avut ca scop implicarea beneficiarilor în lucrări de manufacturare pentru a motiva persoanele prezente, a le dezvolta interesul pentru creație și a le crea sentimente pozitive.