Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente februarie 2014
Ziua Bolilor Rare.
Data: 28.02.2014

În această zi importantă pentru comunitatea oamenilor cu boli rare, ne-am dorit să fim alături de semenii noștri arătându-ne solidaritatea și deschiderea noastră.
             Pentru a putea înțelege și a conștientiza gravitatea problemelor întampinate de cei ce sufera de aceste maladii, de cele mai multe ori tratamentele fiind inexistente ori sunt în curs de cercetare si costurile acestora nu sunt deloc de neglijat.
           Așadar, am încercat să  nu lăsăm această zi neobservată printr-o activitate organizată în cadrul Centrului de Zi Christian pentru  persoane tinere si adulte cu handicap, astfel împreună cu beneficiarii noștri am realizat un  desen prin care am evidențiat ideea de unitate și  empatie, optimism și respect fața de aceștia.
          Totodată, prin această activitate persoanele cu handicap care frecventează și participă la activitățile organizate de către Centrul de Zi Christian au înteles că există printre semenii noștri oameni care duc suferințe mult mai mari decât ale acestora și cu toate aceste obstacole reușesc să privească și să își trăiască viața într-un mod cât mai pozitiv.
            Prsoanele participante au fost receptive cu privire la informațiile prezentate, și s-au arătat deschise în ai încuraja pe cei ce se află în situații mult mai dificile ca ei.

Confecţionare mărţişoare.
Data : Luna februarie 2014

Centrul de Zi Christian a organizat în luna Februarie activități de pregătire și confecționare  hand-made a  unor mărțișoare de către beneficiarii noștrii.
             Pe lângă acrtivitățile cu implicare manuală aceștia au primit informații cu privire la datinile legate de ziua mărțisorului și anume:
             Faptul că în vechime, pe data de 1 martie, mărtisorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor si tinerilor - fete și băieți deopotrivă. Șnurul de mărtisor, alcătuit din doua fire de lâna răsucite, colorate in alb si roșu, sau in alb si negru, reprezinta unitatea contrariilor: vara-iarna, căldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric. Șnurul era fie legat la mana, fie purtat in piept.
             El se purta de la 1 martie pana cand se aratau semnele de biruință ale primăverii: se aude cucul cântând, înfloresc cireșii, vin berzele sau rândunelele. Atunci, mărțișorul fie se lega de un trandafir sau de un pom înflorit, ca sa ne aducă noroc, fie era aruncat in direcția de unde veneau păsările calatoare, rostindu-se: "Ia-mi regretele si dă-mi albețele".
            Prin această actvitate am încercat să dezvoltăm creativitatea și abilitățile perosanelor cu dizabilități de a-și demonstra că își pot găsi utilitatea și talentele pe care aceștia nu au avut oportunitatea de a le manifesta.
            În același timp am dorit să îi învățam pe fiecare în parte simbolistica și importanța de a oferi un mărțișor persoanelor apropiate și dragi.
             Mărțișoarele au fost confecționate din hartie pictată, scoici, țesături, hartie quiling.
              Cei prezenți au daruit marțișoarele persoanelor dragi fiind mulțumiți de lucrările confecționate de ei înșiși.

Coşuleţe origami „În așteptarea primăverii!”        
Data : 14.02.2014. - 28.02.2014

O dată cu primele semne ale primăverii ne-am propus să aducem o notă personală tuturor evenimentelor prilejuite de sosirea acestui anotimp și sărbătorile asociate.
               Astfel,  împreună cu beneficiarii Centrului de Zi Christian am confecționat coșulețe din origami (arta îndoirii hârtiei) pe care le-am umplut cu flori din acelasi material.
               De a lungul orelor petrecute la atelierul de terapie-ocupaționale ne-am dat  seama că fiecare activitate noua este binevenita pentru a ocupa timpul acestor persoane.
                Fiecare din cei participanți a lucrat cu drag la realizarea obiectelor fiind încantați că le vor dărui persoanelor dragi.
                 Persoanele prezente au fost încurajate de însoțitori, voluntari și angajați pentru a duce la bun sfârșit tot ce ne-am propus.
                 După ce fiecare lucrare a fost finalizată, ambalată și pregătită pentru a fi dăruite în cadrul spectacolului ce va avea loc in luna martie.
                Fiecare  dintre participanți la aceste activități au fost bucuroși că pot la rândul lor să aducă zâmbete pe chipul celor apropiați.
               Acivitățile din sfera origami vor continua prin confecționarea altor lucrări de acest gen care îi vor unii din nou pe benefuciari în realizarea de momente și obiecte frumoase.