Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente noiembrie 2014
„ Nu  este ușor sa zbori fără aripi! Avem nevoie de cărți pentru a putea zbura!”
Data : 1.11.2014. - 1.12.2014.

Centrul de zi Christian a organizat în luna noiembrie  campania pentru strângere de carte: „ Nu  este ușor sa zbori fără aripi! Avem nevoie de cărți pentru a putea zbura!” .

   Srângerea fondului de carte prin intermediul acțiunilor de donare din partea școlilor municipiului Tîrgu-Jiu, pentru a finaliza acest proiect al  Centrului Christian, cel de întemeiere a bibliotecii, prin intermediul căreia persoanele cu dizabilități pot căuta și găsi propriul lor sens. Lectura reprezintă armonizare cu propria persoană, adoptarea principiilor unei vieți demne, descoperirea direcției pozitive și dobândirea libertății ființării noastre.
  
  Scopul acțiunii noastre a fost acela de ajuta persoanele cu dizabilități  care își pot găsii în paginile cărților principiile călăuzitoare ale vieții, principii capitale pentru o viață demnă, sursa din care ne vom putea construi resorturile personalității, și anume: încrederea, responsabilitatea, integritatea, relațiile, atitudinea, credința, curajul.

  La finele acestei luni am reușit să strângem peste 1750 de cărți, toate aceste volume cuprinzând o gamă variată din diferite domenii printre care literatură română și străină, matematică, fizică, cărți autobiografice.
Activităţi socio-culturale şi ocupaţionale.
Luna : Noiembrie 2014


Beneficiarii Centrului de zi Christian au participat la următoarele activități în cursul luni octombrie :

1.Beneficiarii centrului au învățat să facă diferite cusaturi manuale sau cu ajutorul masinii de cusut , fiecare participant si-a confecționat lucrări proprii sau pentru persoanele apropiate.
      2.   Impreună am început proiectul nostru  Origami 3 d , asamblarea unei lebede din 100.000 de triunghiuri care s-a desfășurat în luna noiembrie și va continua și în următoarea lună deoarece acesta implică multa meticulozitate.
      3.   In luna noiembrie s-au confectionat  decoratiunii din hartie colorata care vor fi expuse in interiorul centrului cu diferite forme și culori.
      4.  La traforaj în această luna membrii au construit un castel dimensiunile fiind mai mari decat cele care s-au realizat până acum.