Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente septembrie 2013
Informare si consiliere socială.
Luna : Septembrie 2013

entrul Christian a informat în luna septembrie beneficiarii centrului cu privire serviciile sociale de care aceștia beneficiază atât în centrele de zi cât și în cele rezidențiale.
            Astfel li s-a făcut cunoscut faptul ca există mai multe tipuri de centre rezidențiale pentru persoanele cu handicap :
a)Centrul de îngrijire și asistență
b)Centrul de recuperare și reabilitare
c)Centrul de integrare prin terapie ocupațională
d)Centru de pregătire pentru o viață independentă
e)Centre respiro/ centre de criză
f)Centre de servicii comunitare și formare
g)Locuințe protejate
h)Altele
Se vor prezenta condițiile în care o perosană este admisă într-un astfel de centru astfel încât acestei persoane i se poate asigura protecție și îngrijre la domiciliu sau în cadrul altor servicii din comunitate.
Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului aloca fonduri de la buget pentru finanțarea cheltuielilor aferente:
a)Activități de educație desfășurate în centrele pentru perosane cu handicap
b)Perfecționării pregătirii profesionale a cadrelor didactice
c)Altor acțiuni și activități, în condițiile legii
Pe lângă toate acestea beneficiarii au și obligații pe care trebuie să le îndeplinească după acceptarea într-un astfel de centru.
Furnizorul de servicii sociale are obligația de a promova, facilita și asigura personalului programe de formare profesională, precum și programe de instruire specifică cu privire la problematica handicapului și legislația în domeniu.


În luna Septembrie au participat la activitățile de mai sus 1107 persoane.
Let’s do it România! Ziua de curățenie națională.
Luna : 28 septembrie 2013

,,Let’s Do It Romania!” este cea mai mare mișcare socială organizată vreodată in lume, reușind să mobilizeze peste 7 milioane de voluntari in acțiuni de curațenie si educație.
Ca în fiecare an proiectul a beneficiat de sprijinul Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, de asemenea a avut parte de o promovare publicitară benefică din partea unui post de televiziune național așadar pe bază de voluntariat diferite istituții precum școli sau simpli cetățeni  au fost dornici  să ajute la acestă mișcare de ecologizare. Astfel ne-am dorit ca și noi persoanele cu dizabilități din cadrul Centrului de zi Christian  să ne aducem aportul la acestă acțiune, dorindu-ne să aratăm comunității abilitățile și dorința noastră de a trăi într-un mediu mult mai curat. În același timp iteracțiunea și participarea la această acțiune în afara centrului ne-a făcut să ne bucurăm de acest eveniment.