Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente aprilie 2014
Vizita Centrului de zi Christian la Grădinița Samariteanul.
Data: 15.04.2014

Centrul de zi Christian a organizat o vizită la Grădinița Samariteanul. Beneficiarii au reușit să interacționeze într-un mod pozitiv și benefic.
     De a lungul orelor petrecute împreună la inițiativa educatorului cei prezenți la activitate  au confecționat felicitări pe care copiii la final au trebuit să le dăruiască beneficiarilor noștri.
    Scopul acestei acțiuni  a fost acela de a găsi o cale de interacțiune, comunicare și relaționare optimă între persoanele cu dizabilități și restul comunității. În acest mod  beneficiarii au reușit să înțeleagă importanța creeării unor legături dorindu-ne astfel să schimbăm percepția societății cu privire la persoanele cu dizabilități.
   Beneficiarii centrului de zi Christian împreună cu copiii care au fost gazdele noastre, s-au simțit bine, beneficiarii noștri fiind încântați de interacțiunea cu cei mici.
Vizita Grupei 0  din cadrul Școlii Gimnaziale: Pompliu Marcea.
Data :  17.04.2014


În cadrul programului școlar : Școala Altfel centrul de zi Christian a primit vizita grupei 0 a școlii Pompliu Marcea, micuții s-au familiarizat cu fiecare încăpere a centrului și au făcut cunoștință cu beneficiarii prezenți în acel moment.
    Vizita a fost prilejuită și de întâmpinarea Sărbatorilor Pascale, astfel că cei mici ne-au oferit un moment artistic constând cântece pregătite de aceștia special pentru noi.
     De asemenea, copiii au dăruit obiecte confecționate din hârtie cu motive pascale și oua de ciocolată beneficiarilor noștrii.
     Obiectivul acestei vizite a fost acela de socializare și  comunicare și de  a face cunoscută nevoia continua a persoanelor cu dizabilități a sentimentului de apatenență la grup social.
Reprentație de Muzică Clasică.(  Liceul de Muzică și Arte Plastice Constantin Brăiloiu.)
Data : 16.04.2014

Centrul de zi Christian a avut onoarea de a găzdui o reprezentație de muzică clasică oferită de cadrele didactice și de elevi ai Liceului de Muzică și Arte Plastice Constantin Brăiloiu.
    Pe întreg momentul reprezentației, invitații noștrii au încântat audiența cu diferite momente artistice, acestea constând în reprezentarea individuală a unor arii celebre,  fie instrumental, fie vocal.
  Scopul acțiunii întreprinse de noi a fost acela de a  menține o legătură vie între persoanele cu dizabilități și societatea în care aceștia trăiesc, de asemeni și dezvoltarea unei socializări constructive și de ce nu descoperirea  potențialului artistic.
   Iarăși  într-o altă ordine de idei  ne-am propus să dezvoltăm nevoia de aparteneță la grup social manifestată prin recunoașterea individuală și aprecire   de către comunitatea din care face parte.
 
  Pe lângă obiectivele pe care ne-am propus să le atingem prin această manifestație culturală, această activitate a reușit să sensibilizeze și să emoționeze publicul.
                                                                                                                
Ziua Porților Deschise I.S.U. Gorj.
Data : 17.04.2014

Centrul de zi Christian a organizat o vizită în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.
    Propunerea aceasta a venit în urma dorinței noastre de a diversifica activitățile adresate acestei categorii de persoane.
    Obiectivul activității a fost prevenirea maginalizării sociale și izolarea persoanelor cu dizabilități.
    Astfel că beneficiarii noștri au putut să vadă și să fie informați cu privire la atribuțiile aflate în cadrul departamentului pentru Situații de Urgență Gorj.
   De a lungul vizitei le-au fost prezentate tehnica din dotare și metodele de intervenție în cazul situațiilor de urgență.

VIS PRINTRE STELE.    
Data : 16.04.2014

Concursul "Vis printre stele" reprezintă un proiect integrat în calendarul activitățlor LMA 2014 (Luna Mondială a Astronomiei 2014). Organizatorii acestui concurs, alături de SRCSTV sunt: Societatea Astronomică Română de Meteori şi Asociaţia Persoanelor cu Handicap din Oltenia - Centrul de zi "Christian".
    În data de 16 aprilie 2014 s-a desfăşurat Festivitatea de premiere a Concursului „VIS PRINTRE STELE”. Acest concurs s-a adresat tuturor perosanelor cu dizabilităţi din judeţul Gorj. Fiecare  participant a avut posibilitatea de a trimite maxim trei lucrări (desene/picturi) pe teme astronomice realizate cu materiale la alegere.
      În perioada 1-5 aprilie s-a desfăşurat etapa de realizare efectivă a acestor lucrări, iar în data de 06 aprilie s-a desfăşurat  etapa de evaluare a lucrărilor realizate, de către un juriu format din: Ramona Achim, Andra-Linda DĂNEŢ, Daniel ANDREI, Sever-Cătălin DĂNEŢ şi  Marian-Lucian ACHIM.
     Participanţii la acest concurs au fost (in ordinea alfabetică): Anghel Filip, Bărbulescu Mirabela, Dragotă Laurenţiu, Pătruţi Ileana, Rus Constantin.

     Premiile au fost acordate astfel:

Locul I - Rus Constantin - Binoclu CELESTRON (sponsor ASTROVEST) + Planisfera

Locul II - Bărbulescu Mirabela - Planisfera

Locul III - Dragotă Laurenţiu - Planisferă

Mentiune: Anghel Filip şi Patruţi Ileana - Planisferă
     Scopul acțiunii noastre a fost acela de a demonstra că putem trasforma dizabilitatea într-o abilitate, evenimentul ne-a reunit pentru a sărbătorii oamenii de lângă noi, solidaritatea și talentul dincolo de barierele dizabilității. Plecând de la premisa că persoana cu dizabilități este la fel de importantă și valoroasă ca orice altă persoană, este membru al societății și trebuie să primească șanse egale și trebuie tot sprijinul de care are nevoie în cadrul structurilor din educație, cultura și nu numai.
    Acest concurs a fost o provocare pentru participanți reușind să facă fața cu brio și totodată de a găsi noi motivații de a putea continua să vadă totul într-un mod cât mai optimist.
Vizita clasei a - IV -B,  din cadrul Liceului cu Program Sporiv
Data :  17.04.2014

În cadrul programului școlar : Școala Altfel centrul de zi Christian a primit vizita clasei a IV- B,  a Liceului cu Program Sportiv, tinerii au intrat în atmosfera familială a centrului și au făcut cunoștință cu beneficiarii prezenți.
    Vizita a fost motivată și de întâmpinarea Sărbatorilor Pascale, astfel colectivul clasei a IV-B, au susținut  un moment artistic constând cântece religioase menite să vestească Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.
      
    Obiectivul acestei vizite a fost acela de socializare și  comunicare și de  a face cunoscută nevoia continua a persoanelor cu dizabilități a sentimentului de apatenență la grup social.