Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente decembrie 2014
„ Nu  este ușor sa zbori fără aripi! Avem nevoie de cărți pentru a putea zbura!”
Data : 1.11.2014. - 2.12.2014

Centrul de zi Christian a organizat în luna noiembrie  campania pentru strângere de carte: „Nu  este ușor sa zbori fără aripi! Avem nevoie de cărți pentru a putea zbura!” .
          Srângerea fondului de carte a avut loc prin intermediul acțiunilor de donare din partea școlilor municipiului Tîrgu-Jiu, pentru a finaliza acest proiect al  Centrului Christian, cel de întemeiere a bibliotecii, prin intermediul căreia persoanele cu dizabilități pot căuta și găsi propriul lor sens. Lectura reprezintă armonizare cu propria persoană, adoptarea principiilor unei vieți demne, descoperirea direcției pozitive și dobândirea libertății ființării noastre. 
          Scopul acțiunii noastre a fost acela de ajuta persoanele cu dizabilități  care își pot găsii în paginile cărților principiile călăuzitoare ale vieții, principii capitale pentru o viață demnă, sursa din care ne vom putea construi resorturile personalității, și anume: încrederea, responsabilitatea, integritatea, relațiile, atitudinea, credința, curajul.
         La finele acestei luni am reușit să strângem peste 1750 de cărți, toate aceste volume cuprinzând o gamă variată din diferite domenii printre care literatură română și străină, matematică, fizică, cărți autobiografice.
Terapie ocupationala  origami 3d realizarea unui Mos Craciun

Pedagogul centrului împreună cu un grup de beneficiari ai centrului au fost invitați în cadrul Școlii Generale ,, Pompiliu Marcea” la clasa a-IV-a pentru ai învăța pe elevi să realizeze triunghiuri origami. Elevii au ales să folosească triunghiurile pentru a construi câte un Moș Crăciun.
Acestă activitate a fost realizată în scopul de a forma o legătură între persoanele cu dizabilități și copii acestei unități de învățământ.
        Copii s-au simțit confortabil în prezența beneficiarilor fiind receptivi la informațiile primite de la aceștia cu privire la împachetarea hârtiei și asamblarea Moș Crăciunului.
        Persoanele cu dizabilități prezente la acestă activitate au fost încântate că au putut să ia parte la învățarea celor mici despre lucruri cunoscute în cadrul Centrului Christian.
          Am fost rugați să revenim și cu ocazia altor activități păstrand astfel o legătură constructivă cu oamenii comunității din care facem parte.
Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilitați ( Inaugurarea Bibliotecii Centrului de Zi Christian)
Data : 03.12.2014


Centrul de zi Christian a organizat în data de 3 decembrie 2014 „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”. Cu prilejul acestei zile importante pentru persoanele cu dizabilități, la Centrul de Zi Christian, s-a inaugurat biblioteca centrului unde fiecare beneficiar sau aparținătorii acestora pot să gasească carți din diferite domenii.
      În cadrul acestui eveniment, am încercat să aducem o importanță aparte datorită nevoilor speciale pe care fiecare persoana cu dizabilită le are din cauza nevoii  de comunicare și acesibilizarea spațiilor culturale.
COMUNICAT DE PRESĂ

Centrul de Zi ,,Christian”,  a organizat evenimentul “Suna colindul Christianic” care a reunit aproximativ 100 de persoane ( membrii beneficiari ai Centrului şi aparţinători) cu ocazia celebrarii sărbătorilor de iarnă, prin colind și poezie.
Evenimentul  ce marcheză deschiderea sărbătorilor de iarnă a avut loc luni, 22 decembrie 2013, orele: 15:00- 16:30, în incinta Centrului de Zi ,,Christian”  din  strada Mioriţei, nr 5. Tg-Jiu.
Colindul apare în momentul întâlnirii Bucuriei și Răstignirii, căci Iisus adună Jertfa, ca scop al Întrupării și Bucuria că Dumnezeu nu ne părăsește în neputințele noastre. Lacrima de pe fața Mântuitorului când este răstignit pe cruce, este colindul.
Programul spectacolului a fost inițiat de colindul personalului angajat al Centrului Christian, urmat de povești despre minunile nașterii Mântuitorului nostru Iisus  nazarineanul născut în Bethleem iar corul Centrului Christian format din copii şi tineri ne-au  încântat prin colinde care vestesc Nasterea și de asemenea au recitat poezii de iarnă privitor la frumusețea anotimpului friguros și la însuflețita așteptare a Moșului Craciun. Invitați speciali au fost membrii corului Bisericii Golgota din Tîrgu-Jiu, bucurându-ne ca i-am avut alături de noi,  felicitându-i pentru merituosul loc I, la concursul „Corala Gorjană”.
Ca și reprezentant al oficialităților Primăriei Tîrgu-Jiu, a participat la acest eveniment doamna viceprimar Iulia Vînă care întotdeauna, la fiecare strigăt de ajutor din partea noastră  a venit în sprijinul nevoilor persoanelor cu dizabilități, fiind un real suport. De aceea mulţumim Primăriei Municipiului Tg-Jiu şi Consiliului Judeţean Gorj pentru bucuria adusă beneficiarilor noştri prin cadourile oferite. De asemeni mulțumim domnului manager Sivoi Andrei pentru generoasele cadouri dăruite beneficiarilor din partea Shopping City Mall.
Este vremea să ne iubim, să ne împăcăm, să ne aducem aminte că omenia înseamnă ajutorare, înțelegere pentru cei mai puțin încercați de soartă și de greutățile vieții.
Şef Centru ,,Christian”
Daniel Andrei