Asociatia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
ASOCIATIA PERSOANELOR CU  HANDICAP DIN OLTENIA
Bd. Republicii, bl. 25, sc. 2, ap. 6,
tel. 0353 404 437
Debutul activitatilor in cadrul Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia  a constat in infiintarea clubului "Per aspera ad Astra" iar incepand din ianuarie 2013 s-a continuat furnizarea de servicii sociale in cadrul "Centrului de zi Christian" in parteneriat cu Primaria mun. Tg Jiu, situat in str. Mioritei nr. 5, Tg-Jiu. Astfel persoanele cu handicap din judetul Gorj au acum un loc und se pot intalni , pot socializa , isi pot petrece timpul in mod cat mai placut si cat mai util.Deviza noastra: "Pentru o Societate Incluziva". Va asteptam sa fiti alaturi de noi
APHO pe Facebook
Va rugam selectati luna si anul pentru care doriti informatii
Centrul de zi Christian
Evenimente iulie 2014
Euritmia
    
         Este o artă a mișcării, ce caută să exprime prin formele de mișcare ale corpului omenesc, în special a membrelor, coerența interioară, logică, care se manifestă în vorbire și cânt. Aceasta deoarece sunetele și tonurile vorbirii și muzicii au valențe proprii, care își au existența dincolo de conținutul perceptibil prin intelect și care se adresează unei părți profunde ale ființei umane.
            În euritmia curativă, anumite exerciții euritmice care țin de sunetul articulat și de tonul muzical sunt prelucrate într-o asemenea manieră, încât, prin execuție repetată să stimuleze activitățile regenerative ale corpului și să combată modificările cauzatoare de boli. Viteza și intensitatea fiecărui exercițiu sunt astfel alese, încât să solicite în mod corespunzător sau să frâneze impulsurile formatoare prea slabe sau excesive ale organismului. De asemenea, pot fi efectuate exerciții de armonizare, de stimulare, de promovare a concentrării sau liniștire. Când apar tulburări ce determină acțiuni parțiale, sunt întotdeauna utile anumite exerciții de îndemânare, de orientare spațială și de simetrie.
Concurs de biliard
Data : 16.07.2014


Centrul de zi Christian a organizat un concurs de biliard pentru beneficiarii acestuia.
            Jocul de biliard este considerat la fel ca și șahul un joc al minții și al trupului, pe langă faptul ca are un rol important în dezvoltarea laturii sociale, în spatele jocului de biliard care poate fi considerat un hobby pentru unii sau sport de performanță pentru cunoscători, la baza acestui joc stau calcule matematice în acest mod reușind să țină jucătorii focusați pe scopul final al fiecăruia de a caștiga. Calcularea mișcărilor si realizarea unor trucuri vă pot ajuta să transformați un joc de biliard într-un adevarat spectacol.
              Scopul activității noastre a fost acela de a crește atenția și capacitate de concentrare, iar aplicarea unor reguli si a unor calcule precise sunt necesare pentru coordonarea mișcărilor  care este si ea foarte importantă în dezvoltarea fiecărui individ.
              De asemenea prin această activitate am urmărit să dezvoltăm la fiecare participant în parte spriritul competitiv.
             Astfel de activități fac parte din multitudinea de acțiuni pe care le întreprindem pentru dezvoltarea abilităților sociale, comunicaționale și relaționale ale beneficiarilor Centrului de Zi Christian.
COMUNICAT DE PRESĂ

Asociaţia Persoanelor cu Handicap Oltenia prin Centrul de Zi ,,Christian”,  organizează prezentarea finală, apoteotică, ce marchează încheierea   activității de Euritmie curativă desfășurată la Centrul de zi „Christian” pe perioada celor 12 săptămâni,  printr-un atelier artistic.

Prezentarea activității/atelier  se va desfășura,  în incinta Centrului de Zi ,,Christian”  din  stada Mioriţei, nr 5. Tg-Jiu, la data de 14 august, orele 12.00-13.00, când vom încerca cu ajutorul domnului profesor de Euritmie curativă, Constantin Gruia, să facem vizibil ceea ce în vorbire și muzică se exprimă sonor, euritmic- să redăm creator elementul muzical și plastic din vorbire.

Euritmia- Este o artă a mișcării, ce caută să exprime prin formele de mișcare ale corpului omenesc, în special a membrelor, coerența interioară, legică, care se manifestă în vorbire și cânt. Aceasta deoarece sunetele și tonurile vorbirii și muzicii au valențe proprii, care își au existența dincolo de conținutul perceptibil prin intelect și care se adresează unei părți profunde a ființei umane. Făcând vizibil ceea ce în rostire și în muzică se exprimă sonor, euritmia este astfel „vorbire vizibilă” și „muzică vizibilă”.
Scopul activității euritmice a fost acela că, în euritmia curativă, anumite exerciții euritmice care țin de sunetul articulat și de tonul muzical sunt prelucrate într-o asemenea manieră, încât, prin execuție repetată să stimuleze activitățile regenerative ale corpului și să combată modificările cauzatoare de boli. Viteza și intensitatea fiecărui exercițiu au fost astfel alese, încât să solicite în mod corespunzător sau să frâneze impulsurile formatoare prea slabe sau excesive ale organismului. De asemenea, s-au efectuat exerciții de armonizare, de stimulare, de promovare a concentrării sau liniștire. Când apar tulburări ce determină acțiuni parțiale, sunt întotdeauna utile anumite exerciții de îndemânare, de orientare spațială și de simetrie.
Prin gesturi și mișcări ale membrelor superioare și ale corpului sunt redate în principal sunetele vorbirii și stările sufletești, tonurile, intervalele și armoniile muzicale. Prin formele coregrafice parcurse individual și configurate în grup apar elementele formale, conținuturile ideatice, sensul și structurile ce stau la baza creațiilor poetice și a compozițiilor muzicale. Componenta afectivă exprimată prin intonație și topică, tactul, ritmul și melodia pieselor muzicale se dezvăluie prin mișcarea în spațiu, forma devenind expresia artistică a acestor calități

Şef Centru ,,Christian”
           Daniel Andrei